HockeyNews
PLUS

AIK:s dubbel – värvar målvaktsduo från Hockeyettan: "Älskar att tävla"

(13669) Edvin Olofsson
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 21 april 2020

FacebookXWhatsApp

Tisdagen bjöd på inte mindre än två målvaktsvärvningar av AIK.
Från Hockeyettan hämtar man in Claes Endre och Edvin Olofsson.
– Att även få jobba med Christopher Heino-Lindberg, som jag känner sedan tidigare, är något jag ser fram emot samt att få tävla med Edvin, säger Endre till klubbens hemsida.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Inte mindre än sex olika målvakter fick chansen i AIK:s mål under förra säsongen, där Mika Järvinen spelade flest matcher med sina 21.

Efter säsongen stod det dock klart att ingen av de tre seniormålvakterna man hade i Järvinen, Johannes Jönsson och Robin Wallin samt junioren August Hedlund skulle bli kvar i klubben.

Nu har AIK värvat in en duo från Hockeyettan som tar plats längst bak i laget.

Det rör sig dels om Edvin Olofsson som närmast ansluter från Väsby, men som gjorde en match i AIK-tröjan under förra säsongen, samt Claes Endre som ansluter från Boden.

– Claes Endre har gått den långa vägen genom Division 1 och för varje år tagit ett kliv genom otroligt bra attityd till både träning och match. Han älskar att tävla och har en stor vinnarskalle. Edvin Olofsson, som var med oss föregående säsong i både träning och en match, visade under säsongen att han är redo för HockeyAllsvenskan. Han besitter ett bra spelsinne och även han en bra attityd till träning och gillar att tävla, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

24-årige Endre noterades för en räddningsprocent på 93,5 på 26 matcher i grundserien och 91,3 procent i det efterföljande play off-spelet.

Olofsson, 21 år gammal, landade på 93,9 procent på 22 grundseriematcher och i den enda play off-match han spelade blev det samma siffror.

Duon har båda skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!